אבל רגע, מה הכוונה 'תוכן שיווקי'?
שאלה מצוינת: התוכן השיווקי הינו כל תוכן שמוגש מתוך מטרה לספק עניין, להכיל מידע, להיות בעל תועלת וערך, ולסחוף אליו את הלקוחות הרלוונטיים ביותר שעתידים להיעזר בשירותים אלו בעתיד. התוכן השיווקי לא בהכרח מכיל את שמה של החברה או העסק שאחראי לו, אבל הוא מכוון את הקוראים לשימוש בשירותים אלה תוך הכרה ואמון בהם. זו כבר לא מכירה בוטה בפרסומות מעיקות שנכפות על הקורא, אלא אמצעי פרסום ושיווק איכותיים ומוערכים, שנכתבו באופן קוהרנטי ומהימן ויוצאים מנקודת הנחה של הערכת הלקוח (ולא, רחמנא ליצלן, רצון "לדחוף לו" את שם העסק שלכם לפנים ולאוזניים). תוכן שיווקי כולל: מאמרי תוכן ברשת, עמודים שונים באתר, ספר אלקטרוני, תוכן ויראלי, ניוזלטרים במייל, ברושורים ועוד.
אז מי צריך כתיבה שיווקית?
הכתיבה השיווקית כיום הינה הכרח בכל עסק, ולכן היא נמצאת בכל אתר ובכל זירת פרסום. אפילו חברות שמציעות דברים שלכאורה אין מה לכתוב עליהם, מספקות מאמרי תוכן ומידע שפותחים צוהר לעולמם המקצועי בעבור הגולש הסקרן. כל תחום יכול לעניין, אם הוא נכתב כמו שצריך; ולטעמם של רבים, אף חברה לא עושה רושם מקצועי אם אין לה אתר מוסדר ובו מאמרים מעניינים, שנכתבו בצורה שמושכת אליהם את הלקוחות הרלוונטיים, וחלילה לא מרחיקה אותם. קשה "לדפדף הלאה" מעסק אשר מספק תכני מיתוג איכותיים, וקל להעדיף אותו על פני עסק שלא יציע זאת. בדיוק בגלל זה הפכה הכתיבה השיווקית למה שהיא היום, "מלכת הקלפים" של הזירה העסקית והשיווקית, רצויה בכל תחום ומאוד מבוקשת.
איך לסחוף את הלקוחות המתאימים?
הכתיבה השיווקית הטובה והאפקטיבית ביותר, היא כזו שנכתבת בשפה ברורה שהותאמה במדויק לקהל היעד. לדוגמה, אתר בעל תכנים משפטיים יעדיף להציע מאמרי תוכן ענייניים ודידקטיים, אבל אתר שמציע מוצרים לצעירים ישתמש בהומור ובסלנג. במכירת מוצר רפואי יש להפגין בקיאות ורהיטות, אך בייחצו"ן אישי יש לפנות לרגש של הקורא. קל לזהות כתיבת תוכן איכותית ומוקפדת; היא תמיד תספק מידע עשיר ותתבצע בכתיבה סוחפת, אשר מוצגת לקורא באופן מסודר ואסתטי, מרתק ונטול שגיאות. לשם כך, כותב התוכן חייב להיות מיומן, חריף, להבין ולממש את רצונות הלקוח ולהצליח לכתוב באופן סוחף גם על נושאים שהוא לא מכיר. אנו מנחים את הכותבים שלנו לכתוב מתוך האמנה עמוקה שהחברה, או העסק שלכם, הם הטובים ביותר בתחומם.
מה הופך כותב תוכן שיווקי למוכשר?
הסופר וושינגטון אירווינג אמר פעם, "לשון חדה היא המכשיר היחיד שנעשה מושחז יותר ככל שמרבים להשתמש בו". על בסיס עקרון זה אנחנו בוחרים את כותבי התוכן שלנו: מיומנות. שנינות. ניסיון. טוב-טעם. כותבי תוכן מצוינים יודעים להתנסח בצורה רהוטה, סוחפת, חדשנית ומרעננת, כך שכמעט ולא יהיה אפשר "לדלג" על התוכן שהם כתבו ולא להתעמק בו. באמצעות היכולת הזאת, מאמרי התוכן שהם יכתבו יהיו בעלי כוח של כישוף, שכן הם יכללו את כל הטריקים המקצועיים שלא יאפשרו לקורא שלא להידבק לטקסט, וישכנעו אותו. איך בדיוק? למה הכתיבה השיווקית היא אומנות שיכולה להיעשות רק בידי אחדים? הנה כמה מחוקי האצבע הידועים:
- משחק בחירת המילים – ההבדל הדק אך המשמעותי מאוד בין המונח "מנהל לוגיסטי" ל"מחסנאי", "מעצב שיער ל"ספר" או "פועל תברואה" מול "מנקה".
- אסתטיקה – דגשים, "בולטים", פסקאות קצרות, כותרות מושכות, עיצוב משכנע. יותר מדי טקסט ירחיק את הקורא בדיוק כמו ספר עמוס, חסר רווחים ומסורבל.
- הנעה לפעולה – יש לדעת מתי ואיך "להניע" את הקורא לפעולה. המאמר השיווקי הטוב יכיל שפה פתוחה ומזמינה שתגרום לקורא לרכוש את המוצר.
אלו הם רק חלק מהעקרונות המנחים לכתיבה אצל כותבי התוכן המצוינים. תתפלאו לשמוע, שגם בשוק כותבי התוכן ישנה תחרות; תמיד תסתכלו בתיק העבודות של חברת הכותבים, ושימו לב האם הנציגים שמשוחחים אתכם מתנסחים היטב. ככלל, כדאי לדעת איך לבחור היטב את חברת כותבי התוכן שתעבדו עמה.
איך תחליטו מי יכתוב בעבורכם?
כאשר תחפשו את המונח "כתיבה שיווקית" בגוגל, תתקלו בהיצע רב מאוד ובמחירים משתנים. מצד אחד, יהיו חברות שיציעו לכם מאמרים זולים ב-15 שקל, אולם יתכן שהכותבים השיווקיים שלה אינם מנוסים דיו כדי לדרוש סכום גבוה מזה. התוצר ידבר בעד עצמו. שווה להשקיע עוד מעט בכדי להשיג תכנים יפים ויעילים, כך שלא תצטרכו להחליף את כל תכני האתר שלכם כאשר תבינו שהם לא טובים (כפי שלצערנו קורה פעמים רבות). כמו כן, הסתכלו במאמרים שהאתר כותב על עצמו, בדקו מהי האג'נדה המובילה אותו, כיצד הוא מעוצב ומה יש בתיק העבודות של עובדיו מבחינת כמות ואיכות. היזהרו מחובבנים! הכתיבה השיווקית תהיה החזות המשמעותית של האתר שלכם, ואתם לא רוצים לייצג את עצמכם באופן עילג או טרחני.
היכן אפשר להשתמש בכתיבה שיווקית?
אמנם דיברנו עד עכשיו במיוחד על מאמרים שיווקיים, אבל למעשה, אפשרויות המיתוג השיווקיות שאתם יכולים להשיג הן רבות מספור, ולכל אחת יתרון אחר. כמובן שתוכלו להסתפק רק בחלק מהן, אבל כדאי שתכירו את כולן, על מנת שתבחרו באיזה אופן אתם מרגישים שהעסק שלכם יתקדם הכי הרבה. וודאי שבשביל לבצע מיתוג מקיף של עסקיכם, תרצו להשתמש באופציות השיווקיות שהכי טובות לכם. אבל איזה כבר יש, אתם שואלים את עצמכם? שמחים ששאלתם! התוכן השיווקי שנבדק והוכח כעובד על כמה שיותר אוכלוסיות, מתחלק לכמה וכמה תחומים, ואת כולם מספקים חברות הכתיבה המקצועיות והוותיקות ביותר:
- תכנים לאתרי אינטרנט – דאגו לכך שאתר האינטרנט שלכם כתוב באחידות ומתאים למוצר ולקונה: פרופיל חברה, דף הבית, אודות, שאלות ותשובות, עמודי נחיתה ועוד.
- פרינט – השיגו לעצמכם תכנים שיווקיים מודפסים שיקדמו באופן המיטבי את מטרותיכם האישיות. ניתן להפיק פולדרים, ברושורים, פליירים ועוד.
- דיוור ישיר – השיגו לעצמכם קהל קוראים בטוח וכל תוכלו לשמר לקוחות קבועים ולהשיג מתעניינים חדשים. כתיבה שיווקית כוללת ניוזלטרים, מיילים שיווקיים וכל אמצעי המייל הוירטואליים.
איך נשתמש בכתיבה שיווקית למיתוג עצמי ויצירת תדמית?
כותבי התוכן השיווקי יודעים לעשות בשבילכם גם מצגות ופרזנטציות, ויכולים לכתוב בעבורכם בלוג, עמודי פרופיל אישי ועוד. הפונקציה הזאת חשובה יותר משתיארתם לעצמכם, גם משום שהיא נוחה וחוסכת לכם עבודה רבה, וגם כי כמות הכניסות לאתר שלכם תלויה באופן שבו מיתגתם את עצמכם. מה הכוונה? חשבו על זה: לקוח שמחפש "טיסות לברצלונה", ייכנס לאתר שהוא מכיר, שמע עליו וסומך עליו מתוך ההיצע הרב. בנוסף, הוא יעדיף להיכנס לכותרת "טיסות זולות לברצלונה", על פני היתר. הכתיבה השיווקית הינה משחק עשיר ורווי בסמנטיקה, באופן כזה שאתם אומרים איך אתם רוצים להצטייר בעיני הגולש (יוקרתיים? עדכניים? משתלמים? מטורפים?) ורצונכם יוגשם לחלוטין.
מהי אסטרטגיה שיווקית נכונה?

עבודת חשיבה צוותית – מחברים את הפאזל יחד
הכתיבה השיווקית הנכונה, היא כזאת שתכלול כמה שיותר מילים רלוונטיות כך שהיא "תקפיץ" את האתר שלכם לראש חיפושי התוצאות ברשת אם מדובר בתוכן וירטואלי, או תקבע אתכם בזיכרון הצופים בכם אם מדובר במדריכים או מצגות. בכל שיטת שיווק נבונה – האמצעי האיכותי ביותר למינוף עסקיכם הוא כזה שישתמש במילים המוצלחות והקולעות ביותר מתוך כל שדה סמנטי, יעצב את הלוגו ואת התדמית שלכם כך שתחרטו לאנשים בזיכרון ותהפכו למותג מוביל, וייעשה לאחר חשיבה חדה וממוקדת במה שהעסק שלכם צריך. לשם כך נדרש אדם שמבין בנקודת המבט של הלקוחות, מקשיב לכם ויודע לעבוד באופן ממוקד ולכתוב היטב. כל החברות הגדולות והמצליחות ביותר, מתייחסות לתוכן השיווקי כאל אחד האלמנטים המהותיים.